Regensburg: voor het eerst in 1000 jaar geen nachtmis met Domspatzen

Voor het eerst in duizend jaar zal het beroemde knapenkoor van de Dom van Regensburg dit jaar niet de nachtmis van Kerstmis opluisteren. De strenge Duitse anti-coronamaatregelen staan niet toe dat de Domspatzen zingen tijdens de kerstplechtigheden in de kathedraal van de Beierse bisschopsstad.

Voor de jonge koorzangers is het een grote teleurstelling, want ze hebben de afgelopen maanden ijverig gerepeteerd voor Kerstmis en zich daarbij aan alle veiligheidsregels gehouden, meldt het Duitse katholieke persagentschap KNA. Tijdens de nachtmis en de hoogmis van Kerstmis mogen slechts kleine ensembles zingen.

“We hadden tot het einde nog een sprankje hoop”, zei dirigent Christian Heiß tegenover KNA.
De Domspatzen mochten sinds juni op zondagen in de kathedraal de mis zingen. Maar nu het aantal besmettingsgevallen in Duitsland fors is toegenomen, gelden er strengere regels. Het koor accepteert de maatregel. “Ook voor ons komt de gezondheid van de mensen en onze Domspatzen-families op de eerste plaats”, zei Heiß.
Op de website van de Domspatzen is het koor te horen in een digitale adventskalender.

Een van de voorgangers van Christian Heiß als dirigent van de Regensburger Domspatzen was Georg Ratzinger, broer van paus Benedictus XVI.

bron: kro-ncrv

beeld:domplatz-5.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *