Helft jongeren ervaart verhoring van gebed

Driekwart van de christelijke jongeren vindt dat ze te weinig contact zoeken met God. Rooms-katholieke jongeren bidden naar eigen zeggen het langst van allemaal: een kwart bidt tien tot vijftien minuten per dag.

Dat blijkt uit een niet-presentatief onderzoek van EO Beam naar de kijk op bidden in de eigen achterban. EO Beam is het jongerenmerk van de Evangelische Omroep. Er deden 1500 jongeren mee aan het onderzoek, vooral meisjes (86 procent). De grootste groep deelnemers is tussen de zestien en achttien jaar. 78 procent van de ondervraagde christelijke jongeren bidt minimaal één keer per dag, iets meer dan de helft meerdere keren.

Het meest wordt er gebeden bij het slapengaan (86 procent) en bij het eten (71 procent). Het ochtendgebed is bij slechts 28 procent van de jongeren in gebruik. Gaat het om de inhoud, dan bidden jongeren het meest om vergeving voor fouten die ze gemaakt hebben, en voor het welzijn van vrienden en familie. Ook wordt vaak gebeden om het vinden van ‘ware liefde’, vooral door 21-jarigen. Worden gebeden gehoord? Daarover lijken christelijke jongeren verdeeld. De ene helft ervaart geen enkel antwoord van God, de andere helft wel. Bidden leren jongeren overwegend van hun ouders (82 procent) en in de kerk (63 procent). <

Lees over het onderzoek bij de EO

bron: Nederlands Dagblad

beeld:© https://wakeupdeborah.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *