18 januari: Martin Luther King Jr. dag in VS

Martin Luther King Day is een federale feestdag in USA die op de derde maandag van januari wordt gehouden. Het viert het leven en de prestaties van Martin Luther King Jr., een invloedrijke Amerikaanse burgerrechtenleider. Hij is vooral bekend vanwege zijn campagnes om rassenscheiding in het openbaar vervoer te beëindigen en voor raciale gelijkheid in de Verenigde Staten.

Is Martin Luther King Jr. Day een feestdag?

Martin Luther King Jr. Day is een officiële feestdag. Het is een vrije dag voor de algemene bevolking, en scholen en de meeste bedrijven zijn gesloten.

Wat doen mensen?

Martin Luther King Day is een relatief nieuwe federale feestdag en er zijn weinig oude tradities. Het wordt gezien als een dag om gelijke rechten voor alle Amerikanen te bevorderen, ongeacht hun achtergrond. Sommige onderwijsinstellingen markeren de dag door hun leerlingen of studenten te onderwijzen over het werk van Martin Luther King en de strijd tegen rassenscheiding en racisme. In de afgelopen jaren heeft federale wetgeving Amerikanen aangemoedigd om een ​​deel van hun tijd op deze dag te besteden als vrijwilligers in actiegroepen van burgers.

Martin Luther King Day, ook wel bekend als Martin Luther King’s verjaardag en Martin Luther King Jr Day, wordt gecombineerd met andere dagen in verschillende staten. Het wordt bijvoorbeeld gecombineerd met de dag van de burgerrechten in Arizona en New Hampshire, terwijl het samen met de dag van de mensenrechten in Idaho wordt gevierd . Het is ook een dag die in sommige staten wordt gecombineerd met de verjaardag van Robert E. Lee . De dag staat bekend als Wyoming Equality Day in de staat Wyoming.

lees meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *