Invloed Corona op gelovigen

Corona maakt gelovigen religieuzer, maar voor Nederlanders heeft pandemie nauwelijks invloed

De coronapandemie vergroot het verschil tussen mensen voor wie geloof belangrijk is en mensen voor wie geloof een kleine of geen rol speelt in het leven. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bureau Pew Research in veertien landen. Opvallend: in Nederland geven de meeste gelovigen aan dat de pandemie hun geloof niet heeft versterkt. 

Maar weinig gelovigen geven aan dat de coronapandemie hun geloof negatief heeft beïnvloed, blijkt uit onderzoek van Pew Research in veertien landen. (beeld anp / Jeroen Jumelet)

Het verschil tussen de betrokken gelovigen en de rest is het grootst in Spanje, Italië, Canada en de Verenigde Staten. Van alle Spanjaarden zegt 16 procent dat hun geloof is versterkt door corona, terwijl van de actieve gelovigen in dat land bijna de helft (49 procent) dat aangeeft. Van de Spanjaarden voor wie geloof niet of nauwelijks belangrijk is, geeft 6 procent aan dat de pandemie hun religiositeit heeft versterkt. In Italië is dat verschil ook groot. Gemiddeld zegt 15 procent van de Italianen dat de pandemie hun geloof heeft versterkt, terwijl dat voor 44 procent van de actief gelovige Italianen geldt. 

lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

beeld> boca kaarsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *