Internationale dag Wereldbroederschap

Woensdag 3 februari nodigde paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie de katholieke gelovigen uit om deel te nemen aan de Internationale Dag van de Broederschap voor alle Volkeren. Deze wordt voor het eerst gevierd op donderdag 4 februari 2021.

Paus spreekt op de eerste werelddag van broederschap

Het initiatief hiervoor komt van de Verenigde Naties en heeft qua datum en inhoud betrekking op het document: “Over de broederschap van alle mensen voor een vreedzaam samenleven in de wereld “, dat de paus Franciscus en de grootimam van Al-Azhar, Ahmad al-Tayyeb, op 4 februari 2019 in Abu Dhabi ondertekenden. “Ik ben verheugd dat naties over de hele wereld deze dag vieren om de interreligieuze en interculturele dialoog te promoten”, zei Franciscus.
Hij herinnerde eraan dat hij zelf donderdagmiddag zou deelnemen aan een virtuele ontmoeting met o.a. de groot-imam, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres. De resolutie waarmee de Algemene Vergadering van de VN de herdenkingsdag introduceerde, erkende de bijdrage “die dialoog tussen alle religieus kan leveren aan een beter bewustzijn en begrip van de gemeenschappelijke waarden die door alle mensen worden gedeeld”, zei de paus, “we bidden ervoor vandaag en het hele jaar. “

Vaticaan Radio zendt de ontmoeting live uit op 4 februari vanaf 14.30 uur Romeinse tijd in het Duits.

bron: Vatican News

beeld: ©https://www.knr.nl/foto’s/4560.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *