Kijken & Luisteren

Tijdens de lockdown kunnen we  er niet op uit. Enkele tips voor thuis of om ons op te verheugen.  

UTRECHT Museum Catharijne Convent Opening tentoonstelling Maria Magdalena uitgesteld. 

Op 19 februari zou de tentoonstelling openen in Museum Catharijneconvent. Vanwege de coronapandemie is de opening verzet naar 25 juni. Maria Magdalena blijft ruim zes maanden te zien, tot en met 9 januari 2022. Maria Magdalena is een mysterieuze vrouw die al eeuwenlang blijft inspireren, een vrouw met vele gezichten. De bezoeker ontmoet Maria Magdalena op schilderijen, beelden en foto’s en wordt uitgedaagd om de beeldvorming die door de tijd heen rondom haar is ontstaan te ontrafelen. Was ze nu een vrouw van lichte zeden, een heilige of misschien wel de echtgenote van Jezus? 
Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerd boek. Ook wordt er een interessant lezingenprogramma samengesteld. Meer informatie volgt op www.catharijneconvent.nl.

@Michel:  https://www.catharijneconvent.nl/pers/persafbeeldingen

Weelde aan Groen: 4 kloostertuinen in Noordoost-Brabant

Achter de muren van menig klooster bevindt zich een weelde aan groen. De kruidentuin in Uden,  de Hof van Lof in Megen, de stiltetuin in Velp bij Grave en de historische landschapstuin in St.  Agatha zijn verborgen parels. Wouter Prins stelde de gids Een weelde aan groen samen. Van iedere tuin is een overzichtelijke kaart gemaakt met planten en kruiden, en hun  werkzaamheid en symboliek. De tuinen worden met elkaar verbonden door diverse fietsroutes. Met andere praktische informatie een  gids voor ieder liefhebber van kruiden- en kloostertuinen. Kijk op de website van Uitgeverij Berne Media. 

Presentatie: 5 maart 2021 van 16:00 tot 17:30 Museum Krona . Het museum is gesloten  tot en met 2 maart. 

Podcasts ; luisteren wanneer je wil NPO radio 4 

Radio zoals vroeger te beluisteren was op de zender vind je in podcasts. Lange gesprekken, documentaires maar ook hoorspelen en uiteraard muziek! Voordeel: je kunt terugluisteren op elk moment. Elke publieke radiozender heeft een app, te downloaden op  je smartphone. Heb je geen smartphone, geen nood dan kun je ook naar de website van NPO radio 4. Eerder bespraken we al “Bach van de Dag” maar er is ook een Podium Witteman Podcast, of een over filmmuziek, muziek met meditatie, of over koren in coronatijd. De  EO-Npo Radio 4-podcast ‘Scheppingsdrift ‘. Brengt verhalen  achter kunstwerken. Welke Bijbelse thema’s inspireerden schrijvers, componisten, filmmakers en beeldend kunstenaars? Presentator Allard Amelink bespreekt in elke aflevering kunst die geïnspireerd is op de Bijbel. https://www.nporadio4.nl/podcasts

Podcast De Roomse Loper aflevering 66: Een vaccinatie voor de paus; en wat vindt de kerk van de doodstraf?
Jan 14, 2021

In deze eerste aflevering van 2021 veel aandacht voor de gezondheid van de paus. Franciscus heeft inmiddels zijn eerste vaccinatie ontvangen tegen het coronavirus en onlangs moest hij een aantal vieringen aan zich voorbij laten gaan vanwege ischias. Dat bericht ging meteen de wereld over. Waarom zijn wij zo gefascineerd door de gezondheid van de paus?  Verder mogen vrouwen nu officieel lector en acoliet worden in de rooms-katholieke kerk worden, terwijl dit op heel veel plekken al jaren mag

Beluister de podcast

Nog meer terugluisteren: Het vijfde seizoen, dit jaar geen Carnaval 

Carnaval gaat niet door, dat is duidelijk – dat het een slechte combinatie is met corona, zagen we vorig jaar. Maar ja.. Voor Limburgers en Brabanders is carnaval het vijfde seizoen, een gevoel waar je het hele jaar mee bezig bent. Hoe gaan ze om met het gemis van hun traditionele uitlaatklep? In deze podcast van NPO Radio 1 en KRO-NCRV gaat Sander de Heer langs bij ondernemers, carnavalsvierders, muzikanten, historici en verenigingen. Hoe vieren zij alleen, carnaval?  Op de website van Nporadio 1.nl  Kijk op de pagina podcasts. Of via de app van npo radio 1  

DIEPENVEEN (Deventer) Klooster Sion Zoek je een moment van overweging om even los te komen van de hectiek van alledag dan ben je van harte welkom bij onze getijdengebeden op woensdag en vrijdag. Wij willen met de getijdengebeden het gebed van de monniken die abdij Son stichtten voortzetten.

Van woensdag 12.00 uur en vrijdag 12.00 uur,  toegankelijk voor gasten van buiten. Waar mogelijk, Raadpleeg de website voor actuele informatie. Locatie: Nieuw Sion Vulikerweg 6  7431 PJ Diepenveen Nieuw Sion houdt zich aan alle  maatregelen ivm Covid 19 

Het einde van Trump

DOCU • Een overzicht van de laatste weken van de regering van Trump, waarin wordt ingezoomd op de laatste dagen dat de controversiële Trump aan de macht is. Hoe Trump de verkiezingen van 2020 tracht te winnen en hoe hij daarna de uitslag van de verkiezingen teniet probeert te doen, hetgeen uiteindelijk uitloopt op een gewelddadige ‘opstand’ tegen het Amerikaanse Congres. Vrienden, adviseurs en waarnemers vertellen het verhaal van Trumps laatste dagen, van drukke bijeenkomsten – gehouden terwijl het coronavirus in Amerika heerst – tot de rellen op Capitol Hill.

• The Trump Show, donderdag 11 februari 2021, 22.40u-23.40u, NPO2

beeld: © unsplash.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *