Bloementransport naar Rome gezegend

Nederlandse Paasbloemen in 2018 |

Bisschop Hans van den Hende van Rotterdam heeft in het Zuid-Hollandse Pijnacker een lading bloemen gezegend die vanwege Pasen naar Rome gaat. Het bloementransport vertrok dit jaar ruim op tijd, omdat vanwege corona rekening wordt gehouden met een langere reistijd.

Vorig jaar kon het bloementransport niet doorgaan vanwege de coronapandemie. De bloemen kregen een alternatieve bestemming en werden bezorgd bij ziekenhuizen die te maken hadden met de eerste en ernstige coronagolf. Ook toen zegende de bisschop de bloemen.

Nu zegende de bisschop opnieuw bloemen. Voor het tweede jaar gebeurde dat op het terrein van Meijer Roses in Pijnacker en op uitnodiging van Paul Deckers, floraal vormgever. 

De rozen die naar Rome gaan, worden bij gelegenheid van het paasfeest bij paus Franciscus bezorgd maar ook bij kwetsbare ouderen in de eeuwige stad. “De bloemen verbinden Nederland met Rome. En ze verbinden ons over de grenzen heen met mensen die vanwege ziekte of ouderdom extra kwetsbaar zijn”, zegt de bisschop.

Lees: Toch Hollandse paasbloemen naar Rome (25-3-2021)

Door de aanwezige pers gevraagd naar de betekenis van de bloemenzegen, zei de bisschop: “Als we de bloemen zegenen, is dat niet omdat ze daardoor mooier worden. Ze zijn trouwens al prachtig van zichzelf. Als we het transport van de bloemen zegenen dan bidden we dat ze de verbondenheid met de wereldwijde Kerk en onze liefde en bekommernis tot uiting mogen brengen. Ze zijn met Pasen een teken om de liefde van Christus over te brengen. We hopen dat het gebaar van deze bloemengroet als teken van onze betrokkenheid, ook door de ontvangers zo in het hart mag worden ontvangen.”

bron: kro-ncrv.nl

beeld.: ©https://247green.nl/wp-content/uploads/2018/03/Paaspaus-e1522165617579.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *