Enquête over visies op synodaliteit in de katholieke Kerk

De Faculteit Theologie & Religiewetenschappen van de KU Leuven organiseert een enquête over synodaliteit in de katholieke Kerk met het oog op de Bisschoppensynode over synodaliteit in 2022 © RR

De professoren Peter De Mey en Annemie Dillen van de Faculteit Theologie & Religiewetenschappen van de KU Leuven, nodigen belangstellenden uit om deel te nemen aan een enquête over het thema: Synodaliteit in de katholieke Kerk. Ze zijn erg benieuwd naar de visie van katholieken op thema’s als samenwerking’inspraak en overleg binnen de organisatie van de Kerk wereldwijd en lokaal. De enquête invullen, duurt ongeveer een kwartiertje en kan tot 15 april 2021.

Deelname aan de bevraging gebeurt volledig anoniem. De vragenlijst loopt in vele landen en is oorspronkelijk ontworpen door de Weense theoloog-socioloog Paul Zulehner. De resultaten van deze enquête zijn vooral belangrijk met het oog op de voorbereiding van de XVIde Algemene Gewone Assemblee van de Bisschoppensynode in Rome in oktober 2022 met als thema: Naar een synodale Kerk: communio, participatie en zending .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *