Goedkeuring van orthodoxe christenen komt Thierry Baudet goed van pas

Wereldwijd wint radicaal-rechts aan macht door goedkeuring van orthodoxe christenen. Zoals ze in de VS Trump aan de macht hielpen, komen ze in Nederland Baudet goed van pas, laat journalist Sander Rietveld in zijn boek: Nieuwe kruisvaarders zien.

door Marije van Beek in Trouw

Het was bepaald niet voor het eerst dat Baudet zijn waardering voor de SGP uitsprak, onlangs op een parkeerplaats in Tholen. Wel voegde hij er een ‘maar’ aan toe. Hij beklaagt zich over de neiging van die partij om ‘de andere wang toe te ­keren’, wat hen tot ‘een impotent soort christendom’ maakt. Spijtig, wil hij maar zeggen. “Het is niet dat je daarmee een kruistocht kan organiseren.”

Voor sommigen kwam de verwijzing naar de kruistochten misschien uit de lucht vallen. Zo niet voor journalist Sander Rietveld. Hij deed onderzoek …

Lees het volledige bespreking in Trouw

Sander Rietveld
Nieuwe kruisvaarders
Prometheus;
368 blz. € 24,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *