Religies slaan samen met Milieudefensie ‘klimaatalarm’

Een nieuw Nederlands samenwerkingsverband van de vereniging Milieudefensie en diverse religieuze genootschappen luidt de noodklok over de klimaatcrisis. Op 14 maart, drie dagen vóór de Tweede Kamerverkiezingen, wordt in dat kader het ‘Klimaatalarm’ geslagen.

Het samenwerkingsverband heet ‘Werkgroep Klimaat & Geloof’ en bestaat onder andere uit katholieke, protestantse, joodse en islamitische religieuze organisaties. Ook hindoes, boeddhisten en humanisten hebben zich inmiddels aangesloten.

Het Klimaatweekend begint op 12 maart met een oproep tijdens het vrijdaggebed in moskeeën. Daarna zijn er in heel Nederland religieuze vieringen, voorbeden, berichten op sociale media en klokgelui. Hoogtepunt is het landelijke Klimaatalarm op zondag 14 maart om 15:00 uur. De landelijke manifestatie vanaf 15:10 uur afgesloten met een livestream van een oecumenische viering van Groen Gelovig.

Tijdens die viering komen verschillende mensen aan het woord, die de gevolgen van klimaatverandering aan den lijve zeggen te hebben ondervonden, laat de Konferentie van Nederlandse Religieuzen (KNR) vandaag weten. Onder hen is zuster Melina Polo SSpS, een Filipijnse religieuze die al bijna 30 jaar in Nederland woont.

De landelijke online-gebedsbijeenkomst wordt geleid door vertegenwoordigers van Micha Nederland, A Rocha Nederland, GroeneKerken en de werkgroep Laudato Si’.

bron: kro-ncrv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *