‘Geheime dienst achter moord monniken’

door Hendro Munsterman voor het Nederlands Dagblad |

De toedracht van de moord op zeven monniken van het cisterciënzerklooster in Thibirine (Algerije) is vijfentwintig jaar na dato nog steeds in nevelen gehuld. Hoewel de officiële lezing van de Algerijnse overheid naar de islamistische organisatie GIA als schuldige wijst, legt een oud-medewerker van de Algerijnse geheime dienst de schuld juist bij zijn oude werkgever.

De inmiddels in Groot-Brittanië verblijvende Karim Moulai werkte naar eigen zeggen tussen 1987 en 2001 voor de in 2015 opgedoekte Algerijnse geheime dienst DRS. De Franse krant Le Figaro citeerde afgelopen weekend uit een document van de Franse geheime dienst. Daaruit blijkt dat Moulai in 2012 een gedetailleerd verslag gaf over de toedracht van de verdwenen monniken…..

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

lees ook: paus-erkent-monniken-van-thibirine-als-martelaren-samen-met-13-andere-vermoorde-religieuzen-in-algerije/

beeld: © https://www.vitanostra-nuovaciteaux.it/wp-content/uploads/Thibirine.png

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *