Kerkblad van het Jaar 2021

Parochieblad BIJeen uit Nieuwegein

Het parochieblad BIJeen van de parochie van de Heilige Drie-eenheid in Nieuwegein, IJsselstein en omgeving is uitgeroepen tot Kerkblad van het Jaar 2021. De verkiezing vond plaats in het kader van de Week van het Kerkblad van 12 t/m 17 april. De jury koos voor BIJeen omdat het op een zeer toegankelijke manier in tekst en foto’s voor hoop en verbinding zorgt, juist in tijden van afstand en somberheid. De winnaar werd bekendgemaakt aan het einde van de kerkbladenochtend, waaraan ruim 250 deelnemers deelnamen via een live verbinding.

Baken in roerige tijden

De titel is dit jaar uitgereikt aan het kerk/parochieblad dat in deze lastige tijd duidelijk een verbindend teken van hoop is geweest. De juryleden Almatine Leene, Hendro Munsterman en Marcel Holl beoordeelden 39 inzendingen vanuit het hele land. Zij kozen uiteindelijk voor BIJeen omdat het op een toegankelijke manier alle generaties aan elkaar verbindt, zowel binnen de kerk als buiten in de dorpen. Een jong stel vertelt bijvoorbeeld hoe het was om in coronatijd een baby te krijgen en een student vertelt hoe hij deze tijd beleeft. Pastor en schrijver Marinus van den Berg vertelt hoe hij coronapatiënten bijstaat. Ook andere thema’s komen aan bod, in gedichten, kunst en overwegingen. Het blad ademt optimisme en vertrouwen en brengt op die manier de Blijde boodschap van de kerk bij de mensen thuis.

SAMEN en PROEF!

Het kerkblad SAMEN van de protestantse gemeente Veldhoven veroverde de tweede plaats met de vakantiespecial van vorig jaar. Deze gemeente besloot een extra zomernummer uit te brengen, om op die manier de thuisblijvende lezers een hart onder de riem te steken.
De protestantse gemeente Voorburg werd derde met het kerkblad PROEF! Ook dit blad geeft op een creatieve manier invulling aan hoopvolle verhalen. Op een uitnodigende manier belicht het blad wat er wél kan in deze tijd, in en om de kerk, in het dorp en de wereld. De jury was ook gecharmeerd van een originele, typisch protestantse rubriek: het Pepermuntje, waarin een gemeentelid zich laat kennen.

De winnende bladen
Blader hier de winnende editie van BIJeen van de parochie van de Heilige Drie-eenheid in Nieuwegein, IJsselstein en omgeving.

Blader hier door SAMEN van de protestantse gemeente Veldhoven.

Blader hier door PROEF! van de protestantse gemeente Voorburg.

bron: De Zalige Zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *