Voor Joe Biden wel of geen communie, dat is de vraag

Kardinaal Wilton Gregory

…Een groep Amerikaanse bisschoppen wil de katholieke Joe Biden uitsluiten van de communie wegens zijn abortusbeleid. …Honderd dagen na diens aantreden zijn de Amerikaanse bisschoppen verdeeld, maar negatiever dan hun gelovigen.

In juni zullen de rooms-katholieke bisschoppen van de Verenigde Staten een besluit nemen over de vraag of zij een publieke oproep zullen doen aan katholieke politici – lees: Joe Biden – om de communie niet te ontvangen zolang zij legale abortus steunen. Een voorstel daartoe komt van de leerstellige commissie van de bisschoppenconferentie.
De aartsbisschop van Washington, waar Biden sinds zijn intrek in het Witte Huis afgelopen 20 januari wekelijks naar de mis gaat, kardinaal Wilton Gregory, heeft echter al laten weten dat Biden gewoon welkom blijft aan de tafel van de eucharistie.
Het tekent de verdeeldheid onder de Amerikaanse bisschoppen die, honderd dagen na het aantreden van Biden als tweede katholieke president van de Verenigde Staten, geen gezamenlijk beleid kunnen ontwikkelen. Toch is de conservatieve flank binnen het Amerikaanse episcopaat zo sterk dat waarnemers verwachten dat het voorstel de vereiste tweederdemeerderheid zal krijgen.

lokale bisschop Twee maanden geleden kondigde aartsbisschop José Horacio Gómez, de voorzitter van de bisschoppenconferentie, aan……

Lees het volledige artikel; in het Nederlands Dagblad

beeld: archdiocese of washington

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *