Open kloostertuin

Van mei tot en met oktober zullen we de Kloostertuin van Stadsklooster San Damiano, ‘s-Hertogenbosch, elke tweede zaterdagmiddag van de maand openstellen voor belangstellenden. Het is dan mogelijk om een oase van rust midden in de stad te bezoeken. In deze oase kun je wandelen in het bos waar de vogels zingen en je regelmatig een van de eekhoorns kunt spotten. In de bloementuin kun je genieten van de bloemen en de bijen. De tuinkapel is open om even rustig plaats te nemen.

Je kunt ook een meditatieve wandeling door de Kloostertuin maken via een audiotour op je eigen telefoon of een boekje waarbij je op twaalf plekken stil zult staan om Franciscus & Clara van Assisi en Elisabeth van Thüringen te ontmoeten. Zo maak je kennis met de spiritualiteit van de drie kloosterordes die Stadsklooster San Damiano bewonen.

Je zult in de Kloostertuin ontvangen worden door de broeders en zusters van het Stadsklooster. Er is informatie beschikbaar over het klooster en je kunt wat dingen kopen, zoals het kookboek ‘Clara’s Bron’ dat door de zusters uit het Stadsklooster geschreven is. Ook kun je er een kloostersouvenir kopen dat speciaal ontworpen is voor Ons Kloosterpad, een wandelpad dat je langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in Midden- en Oost-Brabant voert. De eerste en laatste etappe van dit wandelpad brengen je bij Stadsklooster San Damiano.

De Kloostertuin is open op 8 mei, 12 juni, 10 juli, 14 augustus, 11 september en 9 oktober van 14.00 – 16.00 uur. Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch open.

www.stadskloostersandamiano.nl

bron: raadvankerken.nl

beeld: © franciscanen.nl

bezoek ook de website over kloostertuinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *