Samenzang mag weer, maar zachtjes

Kerkgangers mogen in Nederland vanaf zondag 6 juni weer samen zingen in de kerk. Maar wel zachtjes en niet te lang. Op praatniveau zingen, zegt het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO). Het CIO is het samenwerkingsverband van 29 christelijke kerken en twee joodse gemeenschappen. Het CIO behartigt hun belangen bij de overheid.

De versoepelingen die vanaf 5 juni gelden in het coronabeleid, geven de kerken na lange tijd weer wat meer ruimte. Zo mogen er vanaf zondag zestig mensen naar de kerk, als er tenminste onderling voldoende afstand kan worden gehouden. Hele grote kerken met meer dan duizend zitplaatsen mogen maximaal 250 kerkgangers toelaten. Iedereen die zondag naar de kerk wil moet vooraf een plaats reserveren en een gezondheidsverklaring invullen.

Uit een onderzoek onder kerkleden bleek eerder dit jaar dat bijna de helft van de kerkgangers het zingen in de kerk het meest miste in coronatijd. Het CIO adviseert kerken om zeer terughoudend te zijn met zingen en dat zoveel mogelijk te beperken. Volgens het samenwerkingsverband is het verstandig om te wachten op nieuwe versoepelingen die er mogelijk al over een paar weken zijn.

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: c https://beiaardonline.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *