Theologencommissie erkent wonder Titus Brandsma

De theologencommissie van de Congregatie voor de Processen der Heiligen heeft de onverklaarbare genezing van een Amerikaanse karmeliet onlangs erkend als wonder op voorspraak van de zalige Titus Brandsma. Daarmee is de canonisatie van de Nederlandse pater een stap dichterbij gekomen.

In november 2020 werd de genezing van pater Michael Driscoll in 2004 door de medische commissie van de Congregatie als wetenschappelijk onverklaarbaar aangemerkt.

Kruispunt: Titus Brandsma bijna heilig

De theologencommissie vergaderde op 25 mei. Onderzocht is of de genezing als een heilzaam teken van God kan worden beschouwd en of er een verband bestaat tussen de genezing en het aanroepen van de zalige Titus Brandsma.

De volgende stap is het oordeel van de kardinalen en bisschoppen van de Congregatie. Als zij de erkenning van de theologencommissie bevestigen, dan wordt het in laatste instantie aan de paus voorgelegd. Hij bepaalt of het wonder officieel aan de voorspraak van de kandidaat-heilige kan worden toegeschreven. Als dat het geval is, staat niets een canonisatie nog in de weg. 

Het verzoek tot heiligverklaring is ingediend door de internationale Karmel-orde, waartoe de in 1942 in concentratiekamp Dachau omgekomen pater Brandsma behoorde.

Titus Brandsma werd in 1985 door paus Johannes Paulus uitgeroepen tot martelaar en op 3 november van dat jaar zaligverklaard. Voor de zaligverklaring van een martelaar is geen wonder vereist.

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

bekijk een documentaire over het leven van Titus die Omroep Fryslân uitzond

lees de beschrijving van deze documentaire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *