‘Wijsheid is de uitnodiging om ons hart de ruimte te geven’

Mpho Tutu-van Furth (57) is theoloog, spreker en schrijver. Ze groeide deels op in Zuid-Afrika, onder het apartheidsregime, en werd in 2004 in de Anglicaanse Kerk tot priester gewijd. In 2015 trad ze in het huwelijk met een Nederlandse vrouw, waarna ze gedwongen werd haar priesterschap neer te leggen. Tutu-van Furth is de jongste dochter van mensenrechtenactivist en aartsbisschop Desmond Tutu (1931), die in 1984 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg voor zijn bijdrage aan de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika, en zijn vrouw Leah. Desmond Tutu, die zich al langer inzette voor rechten van homoseksuelen, gaf in Zuid-Afrika zijn vaderlijke zegen over het huwelijk van zijn dochter met Marceline van Furth. Mpho Tutu-van Furth heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk en woont in Amstelveen.

Theoloog Mpho Tutu-van Furth:

Ze groeide op in Zuid-Afrika, onder het apartheidsregime, en in het Verenigd Koninkrijk, maar woont nu of all places in Amstelveen, Mpho Tutu-van Furth, de jongste dochter van aartsbisschop Desmond Tutu. ‘Ik ben zo gezegend dat ik heb gezien wat het betekent benen onder je geloof te zetten.’
Vandaag brengt het Nederlands Dagblad een interview met haar:

Lees het interview in het ND

beeld: youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *