Vrijwilligers ruimen ravage in Valkenburgse kerk op

Tientallen vrijwilligers uit het hele land zijn gisteren in de Zuid-Limburgse stad Valkenburg komen helpen met het schoonmaken van de ondergelopen Heilige Nicolaas- en Barbarakerk. De parochiekerk die pal naast de Geul ligt, liep 15 juli volledig onder water. Op sommige plekken in het godshuis stond het water 1,20 meter hoog. 

Zieke bisschop Smeets begaan met getroffen watersnood

Eergisteren werd op social media een oproep geplaatst om de kerk te helpen schoonmaken. Dat leidde ertoe dat gisteren tientallen vrijwilligers zich meldden om te dweilen en te schrobben.

In Landgraaf hield de Drievuldigheidskerk in de buurtschap Rimburg het net droog. De kerk ligt pal naast het grensriviertje de Worm. Het kerkhof rond de kerk liep wel onder water, maar de kerk zelf bleef droog, meldt het bisdom Roermond.

Lees ook: Paus bidt voor getroffenen watersnood

beeld: https://kro-ncrv.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *