Magazine Henri Nouwen

door Ilona de Lange in het Nederlands Dagblad |


Henri Nouwens boodschap werd nooit mainstream …Priester, hoogleraar en schrijver Henri Nouwen krijgt eenmalig een eigen magazine. …‘Nouwen is in Nederland altijd meer omarmd door protestantse dan door rooms-katholieke gelovigen.’

Hij vond dat hij iets terug moest doen. Presentator en uitgever Leo Fijen heeft naar eigen zeggen zo veel geleerd van priester en schrijver Henri Nouwen, dat hij nu, 25 jaar na het overlijden van Nouwen, een gelijknamig magazine uitbrengt. Eenmalig verschijnt Henri, over de persoon, zijn gedachtegoed en zijn invloed. Henri Nouwen (1932-1996) is onder meer bekend van het boek Eindelijk thuis. Hierin denkt hij aan de hand van Rembrandts schilderij van de thuiskomst van de verloren zoon na over de drie rollen van de broer, de verloren zoon en de vader.

Ondanks dat zijn boeken blijven verkopen en tientallen vertalingen zijn verschenen, ondanks de jaarlijkse Henri Nouwenconferentie van Hour of Power-presentator Jan van den Bosch, en ondanks de recent verschenen autobiografie van Henri Nouwen, vindt Fijen dat er nog wat te winnen valt aan publiek voor Nouwen. ‘Soms denk ik: beseft Nederland wel hoe groot hij is?’, zegt hij. ‘En dan heb ik het meer over de roomskatholieke Nederlanders. In protestantse kring is Nouwen geliefder en meer gelezen.’ Dat komt volgens hem door de centrale boodschap van Nouwen: je bent een geliefd kind van God. ….

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

Actualiteiten
Een 6 de HN conferentie staat op het programma van 20 t/m 22 september 2021 in Helvoirt, bezinningscentrum Emmaus, onder het thema “Een parel in Gods ogen” (de titel van een veelgelezen boek van HN). Sprekers: Leo Fijen, bisschop Gerard de Korte, Gor Khatchikyan en ds. Almatine Leene (theoloog des vaderlands). Jan van den Bosch modereert de bijeenkomst. Tel info 088 3100 500 of E mail info@beter-uit.nl

Henri Nouwen Lezing
De Dordrechts HN initiatief groep organiseert op 21 september 2021 een Henri Nouwen lezing welke onder de titel “THUIS” wordt gegeven door Abdelkader Benali.
Plaats : Wilhelminakerk, Blekersdijk 41 te Dordrecht, 5 minuten van Dordrecht CS of parkeren C. de Witstraat Blekershof.
aanvang 19:30
Aanmelding en nader info:
Aad van Vliet, aadenmarian@gmail.com
tel. 078 6163510 of 06 115 66 933.

Meer informatie op de site van de Henri Nouwenstichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *