Paus Franciscus tot religieuzen: “Neem niet alles zo serieus”

Paus Franciscus gelooft dat leven met Jezus betekent gelukkig zijn. Daarom deed hij een beroep op religieuzen om meer humor te durven gebruiken. En hij heeft nog een waarschuwing voor de religieuze orden, waarvan er vele steeds kleiner worden.

“Hoe triest is het om toegewijde mannen en vrouwen zonder gevoel voor humor te zien die alles zo serieus nemen. Alsjeblieft. Leven met Jezus is vreugdevol zijn, en het omvat het vermogen om dat gevoel voor humor aan heiligheid te geven”, zei paus Franciscus in een videoboodschap aan de deelnemers aan een congres over het religieuze leven in Latijns-Amerika op vrijdag.

Vreugde in plaats van alleen te concentreren op overleven

Franciscus waarschuwde ook om zich als religieuze gemeenschap niet louter te concentreren op ‘overleven’. De hoogste uitingen van leven met Christus zijn vreugde, vrede en gevoel voor humor. Daarbij is intercultureel geloof belangrijk. Want eenheid is geen uniformiteit, maar “een veelzijdige harmonie”, benadrukte het hoofd van de kerk.

Het congres over het religieuze leven in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, georganiseerd door de Latijns-Amerikaanse religieuze conferentie CLAR, vindt digitaal plaats van 13 tot 15 augustus. Het motto is “Naar een intergemeentelijk, intercultureel en ontroerend religieus leven”. De voorzitter van de Latijns-Amerikaanse bisschoppenraad CELAM, aartsbisschop Hector Miguel Cabrejos Vidarte, nam ook deel aan de digitale bijeenkomst met een videoboodschap.

https://www.vaticannews.va/es/papa/news/2021-08/clar-papa-francisco-video-mensaje-congreso-vida-religiosa.html


bron: kna/domradio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *