De Roercast: 1 Mirjam en Tamar in Tweespraak.

Rare tijden. 

Roerom-columniste Mirjam van Noord (20) en Tamar van de Gronden (20) zijn derdejaars studenten. Ze zijn vriendinnen vanaf de middelbare school en wilden graag een tweespraak met elkaar voeren.  Het zijn rare tijden. Door corona leek het tweede studiejaar 20-21 soms niet te bestaan: het ging bijna ongemerkt voorbij. 

Mirjam was blij dat ze thuis woonde tijdens de lockdowns, al was het soms ook saai, met haar ouders kan ze goed overweg. Tamar miste vooral het gewone contact, even koffie halen, en baalde van het de hele dag alles doen in dat ene kamertje. Nu kunnen ze -voor het eerst weer- naar college en feestjes. 

Ze geloven allebei in God en dat is niet zo heel gewoon. Hun vrienden vinden het bijzonder, en ‘dan moet je uitleggen dat je niet in lange rokken loopt, en zelf bepaalt of je wel of niet seks voor het huwelijk hebt.’ 

Voor Tamar moest God wel op de proef gesteld worden. Vooral toen twee jaar geleden haar geliefde oom overleed, vader jonge kinderen.  En Mirjam was zwaar onder de indruk van de kaarsjes, berichten en gebeden die van over de hele wereld de kant opgingen van haar vader toen hij dit voorjaar ernstig ziek was en het niet zeker was dat hij het zou overleven.  -Het gaat nu gelukkig goed met hem-. 

Of God en Hij is, een Zij of ja, wat eigenlijk?  dat komt dan de volgende keer.. 

Mirjam en Tamar in Tweespraak.  interviewer : Liesbeth de Moor 

Beluister de eerste Roercast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *