Verhalen van licht

Vanaf 17 oktober  zijn verhalen van licht te zien in de Sint-Catharinakathedraal in Utrecht. Ieder jaar vormen prachtige lichtsculpturen het hart van de Sint Maarten Parade in Utrecht. Deze beelden zijn geïnspireerd op de lampions waarmee kinderen met Sint-Maarten langs de deuren gaan. Ook dit jaar hebben kunstenaars samen met Utrechters uit alle wijken grote verlichte sculpturen gemaakt. 

Festiviteiten rondom Sint-Maarten

De prachtige sculpturen zullen voorafgaand aan de Ronde van Sint Maarten getoond worden op de expositie Verhalen van licht in de Sint-Catharinakathedraal in Utrecht. Verhalen van licht is een onderdeel van de festiviteiten die worden georganiseerd rondom de feestdag van Sint-Maarten, de stadsheilige van Utrecht. Sint-Maarten deelde zijn mantel met een bedelaar en werd daarmee een symbool van barmhartigheid en solidariteit.  

Verbinden

De Utrechtse Sint Maarten Parade, die wegens de coronamaatregelen op alternatieve wijze plaats zal vinden. De Ronde van Sint Maarten is een magisch openluchtfeest in Leidsche Rijn waar bezoekers via een route van ongeveer een uur langs tientallen lichtsculpturen wandelen en onderweg worden verrast door optredens van koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts. Samen met de Sharing Arts Society en de Stichting Sint Maarten Utrecht zet het museum zich in om de betekenis van het Sint-Maartensfeest op een vernieuwende wijze relevant te maken en Utrechters met elkaar te verbinden.

De tentoonstelling Verhalen van licht is van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en zondag tussen 14.00 en 18.00 uur gratis te bezoeken in de Sint-Catharinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat 36 in Utrecht. Meer informatie is te vinden op https://www.catharijneconvent.nl/tentoonstellingen/verhalen-van-licht/.

beeld: de roerom, liesbeth de moor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *