‘Weet wat je viert’ over onze feesten in verschillende musea

Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Chanoeka en Sinterklaas. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis? Het educatieve project Weet wat je viert is een initiatief van Museum Catharijneconvent. Wat zijn de tradities en gewoontes rondom feestdagen? In verschillende musea verspreid over het hele land en zelfs in Surinamezijn er lesprogramma’s en in diverse culturele instellingen in het land ontdekken kinderen de achtergrond en tradities van feesten aan de hand van echte kunstwerken, spelletjes en opdrachten.

Meer weten? Kijk op de website https://www.catharijneconvent.nl/feest-weet-wat-je-viert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *