Dialoog Rooms-katholieken en Moslims

Met als thema ‘Geloof en beroep’ organiseerden Islamitisch Platform INS en de katholieke Contactraad voor Interreligieuze Dialoog (CID) vijf bijeenkomsten. Onder het genot van een maaltijd spraken moslims en katholieken met eenzelfde beroep over de rol van geloof in hun beroepsuitoefening. Het waren artsen, journalisten, politici, voorgangers en dialoogprofessionals. Dit leverde boeiende gesprekken op. Het was verrijkend om elkaar op deze wijze te ontmoeten en te leren kennen. Een deelnemer zei treffend: “Dit smaakt naar meer.”

Naar aanleiding van deze interreligieuze gesprekken verscheen er een boekje. Vanwege de coronamaatregelen kon de presentatie van het boekje niet doorgaan. In plaats daarvan is er een video gemaakt. In de video zijn Mgr. Woorts en diaken Tolsma te zien, respectievelijk voorzitter en lid van de CID, in gesprek met mevrouw Ablak en de heer Alasag, beiden tijdens het project werkzaam voor Platform INS, en de heer Lenferink, burgemeester van Leiden.

Handreiking

In dit boekje ‘Geloof en beroep: Een handreiking voor dialoog tussen christenen en moslims’ worden richtlijnen gegeven voor het organiseren van dialoogbijeenkomsten. De vormgeving en de noodzaak van de dialoog wordt beschreven en er wordt ingegaan op de verschillende uitdagingen die hiermee verbonden zijn. Naast richtlijnen staan er  ook onderwerpen voor dialoogbijeenkomsten in.

Downloaden of bestellen

Download via de link de digitale versie van het boekje Geloof en Beroep. Wilt u een papieren exemplaar van het boekje ontvangen dan kan dat tegen betaling van de verzendkosten. Stuur daarvoor een e-mail naar (B. van Oers) met uw naam en adres. Geloof en Beroep

Video bekijken

bron: Raad van Kerken Nederland