QR-code op migrantensculptuur op het Sint-Pietersplein

Moderne communicatiedoor het Vaticaan. Vanaf nu kunnen gasten via de smartphone kennismaken met de vluchtelingenbootsculptuur op het Sint-Pietersplein. Het kunstwerk draagt nu een QR-code.

De code leidt naar een website die in vijf talen informatie geeft over het beeld en de uitspraken van paus Franciscus over migratie. Hij onthulde het kunstwerk in 2019 op de katholieke Werelddag van Migranten en Vluchtelingen op het Sint-Pietersplein. Het levensgrote bronzen en kleibeeld van Timothy P. Schmalz is getiteld “Angels Unawares” – vertaald: engelen, zonder het te vermoeden.

Bezoekers die niet veel wisten over de achtergrond van het beeld zijn tot nu toe echter ook enigszins onwetend geweest. “We hebben besloten om artistieke informatie en kerkelijke leringen van de afgelopen jaren te verzamelen en om alle toeristen en bezoekers van het Vaticaan te helpen pelgrims te worden.
De nieuwe QR-code is bedoeld om hulde te brengen aan het beeldhouwwerk en een dieper begrip te bevorderen, evenals het bewustzijn van menselijke mobiliteit door de eeuwen heen waar het kunstwerk voor staat te vergroten,” legde kardinaal Michael Czerny uit. De Canadese jezuïet is het interim-hoofd van de Vaticaanse afdeling voor migranten en vluchtelingen.

“Beste pelgrims en toeristen: Het Vaticaan nodigt u uit om niet zomaar verder te gaan”

“Beste pelgrims en toeristen: het Vaticaan nodigt u uit om niet zomaar verder te gaan” – is de oproep van de kardinaal. De nieuwe QR-codes, die eenvoudig kunnen worden gescand met mobiele telefoons of tablets, leiden naar de website angelsunawares.org. Er is verder materiaal over het kunstwerk en de visie van de paus op het vluchtelingenvraagstuk in zes talen: Duits, Engels, Spaans, Portugees, Italiaans en Frans.

(pm/vaticaan nieuws – sst)

beelde: https://apreslafrique.e-monsite.com