Die vijf verplichte dagen voor de abortus waren bijna niet te tillen

De werkelijkheid is helemaal niet zo overzichtelijk als je er middenin zit, schrijft Marleen Blootens – niet de persoon op de foto.(beeld Getty Images/iStockphoto)

‘Ik vind de afschaffing van verplichte bedenktijd rond abortus een goed idee. Want vrouwen die dit meemaken verdienen maatwerk en aandacht’, stelt studentenpastor Marleen Blootens, die haar zwangerschap moest afbreken.

Afgelopen jaar moesten wij onze zwangerschap afbreken. Ik onderging een abortus van een zeer gewenst kindje. Het brak ons hart. Rond twaalf weken zag de verloskundige een afwijking aan het hoofd. Na uitgebreide diagnostiek, die ruim een week in beslag nam, was de conclusie duidelijk. Dit kindje was zo beschadigd dat haar bestaan niet met het leven te verenigen was. Huilend zaten wij in de spreekkamer, waar de dokter enigszins bezwaard aan ons vertelde dat nu de verplichte bedenktijd van vijf dagen in zou gaan. Want ook prenatale afwijkingen die om afbreking vragen vallen onder de abortuswet. Verbaasd keken we de dokter aan, nog een hele week in deze bittere situatie? Hoe dan? 

lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad