Record aantal kerkuittredingen stad Keulen

Diocesane Raad roept op tot actie na recordaantal exits in Keulen
“Het kerkdak staat in lichterlaaie”

Bijna 20.000 mensen in de stad Keulen verlieten in 2021 de kerk. Deze cijfers moeten niet gerelativeerd worden, zegt Tim Kurzbach, voorzitter van de diocesane raad van het aartsbisdom Keulen. Hij denkt erover om naar Rome te gaan.

Als oorzaak wordt aangegeven de kwestie misbruik in de kerk, verder hoe aartsbisschop kardinaal Woelki – die tot de vasten met verlof is – met deze kwestie is omgegaan en een algemeen gebrek aan vertrouwen in zijn beleid. Verder speelt een rol de onwil in de kerk die velen men te bespeuren In Keulen en in Rome, om tot noodzakelijke hervormingen te komen.

De situatie is nog ernstiger dan deze cijfers doen vermoeden omdat de gegevens van het gehele aartsbisdom niet zijn meegenomen.

lees het volledige bericht op Domradio.de

Klik hier voor gegevens over katholieken in Nederland

beeld: https://www.puntuit.nl/kerkverlating.jpg