Het Laatste Avondmaal. Van Da Vinci tot Mamedov

Tentoonstelling in Museum Krona in Uden van 5 maart 2022 t/m 22 mei 2022

Russische fotograaf door oorlog niet aanwezig bij opening eigen werk in museum KRONA

Fotograaf Raoef Mamedov uit Moskou die als hoofdgast aanwezig zou zijn bij de opening van de fototentoonstelling van zijn ‘Laatste Avondmaal Van Da Vinci tot Mamedov’ zal verstek moeten laten gaan als de tentoonstelling, morgen, op 5 maart wordt geopend. Mamedov werd eerder tijdens een demonstratie tegen de oorlog met Oekraïne gearresteerd. Gelukkig is hij weer vrijgelaten, maar overkomen naar Nederland was uitgesloten.  
Het museum besloot om de expositie te starten zonder feestelijke opening.

Museum Krona wist The Last Supper, een monumentaal vijfdelig fotowerk uit 1998 van de Russische fotograaf-cineast te verwerven. Geïnspireerd op het meesterwerk van Leonardo Da Vinci heeft de fotograaf de rollen van Jezus en zijn apostelen in beeld gebracht door mensen met een downsyndroom. Een vorm van eerbewijs aan een in Rusland in psychiatrische centra weggeborgen groep.

De tentoonstelling Het Laatste Avondmaal. Van Da Vinci tot Mamedov is te zien van 5 maart t/m 22 mei 2022 in Museum Krona te Uden

beeld: https://www.museumkrona.nl/2022-Het_Laatste_Avondmaal__Raoef_Mamedov.jpg.webp