Toch Nederlandse bloemen op Sint Pietersplein

Nederlandse rozen en hartvormige bloemen bij paasmis Vaticaan

Berkel en Rodenrijs, 2 april 2022 – Bloemsierkunstenaar Piet van der Burg vindt het “eervol” dat hij deze Pasen de bloemenpracht op het Sint-Pietersplein in Rome mag verzorgen. Vandaag werd bekend dat hij de nieuwe hoofdarrangeur is die het bordes, waar de paus zal voorgaan in de hoogmis van Pasen, met Nederlandse bloemen zal aankleden. Van der Burg uit Berkel en Rodenrijs is zelf praktiserend katholiek en dus “spreekt het me heel erg aan om dit te mogen doen”.

Eerder dit jaar leek het erop dat er geen Nederlandse bloemen voor deze gelegenheid naar het Vaticaan zouden komen, omdat sponsors waren afgehaakt. Inmiddels heeft de Friezenkerk in Rome, verantwoordelijk voor de organisatie, bestaande en nieuwe sponsors bereid gevonden bloemen te geven. Ook vrijwilligers en de vaste transporteur zijn weer betrokken, en dus kon Van der Burg van start. Hij heeft in het verleden internationale prijzen gewonnen voor zijn bloemsierkunst en werd gevraagd voor deze opdracht, onder meer omdat hij al ervaring had met ‘pauselijke bloemen’. Zo deed hij al eerder een project voor de Heilige Stoel tijdens de Wereldtentoonstelling in China.

Floral Projects: Piet van der Burg

lees meer op kro-ncrv.nl/katholiek