Street Art: huilende paus met ‘nucleaire migraine’

De nieuwe muurschildering van Sirantè op de via di Ripetta 129 in Rome

In Rome is een nieuw graffito over de paus verschenen. Het werk van kunstenaar Sirante toont paus Franciscus met een gloeiende paddestoelwolk boven zijn hoofd. “De paus is de enige die echt over vrede denkt en praat”, legt de straatartiest uit.

Sirante had paus Franciscus in een graffito afgebeeld op een muur in het centrum van Rome; het toont een huilende Heilige Vader die zijn hoofd vasthoudt en zijn gezicht bedekt met één hand. 
Sirante vertelde het Italiaanse katholieke dagblad Avvenire: “Ik stelde me voor hoe de paus zich op dat moment zou voelen.” Volgens Sirante zou de paus zich getraumatiseerd voelen, “vooral omdat het woord vrede niet meer voorkomt in het vocabulaire van de 60-daagse oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Daarom heb ik de paus afgeschilderd als iemand met een soort ‘nucleaire migraine'”, zegt de auteur. Rusland heeft ook kernwapens. 

Het is niet de eerste keer dat paus Franciscus wordt afgebeeld op een muur in Rome of Milaan. Andere foto’s toonden hem als een dakloze, als een kinderrechtenactivist die “stop met misbruik” op een huismuur spuit, of als een superheld.

bron: Vatican News/avvenire – mr/sst)

beeld: Vatican News