Jezuïet Jörg Alt steelt voedsel uit supermarktcontainers

De Duitse jezuïet Jörg Alt dook de container van een supermarkt in om goed voedsel te redden. Nu hangt hem een celstraf van drie maanden boven het hoofd. Mariëlle Matthee vroeg naar zijn beweegredenen.

Ongeveer tien jaar na de Vlaamse ‘muffinman‘, staat nu ook de Duitse jezuïet Jörg Alt in het rijtje van voedseldieven. Of is het eigenlijk wel diefstal, als je voedsel uit een container met weggegooid eten naast de supermarkt haalt? In Frankrijk niet. In Nederland en België alleen als de container op een afgesloten privéterrein staat. In Duitsland maakt het niet uit waar de container staat. Op het moment dat je jezelf bedient en voedsel uit de container haalt is het diefstal. De container is van de supermarkt en daar mag je niet zomaar iets uithalen. 

In Duitsland wordt jaarlijks tussen de 12 en 18 miljoen ton levensmiddelen weggegooid

Jörg Alt SJ doet dat wel en overtreedt daarmee doelbewust de wet. Hij ‘steelt’ omdat hij de voedselverspilling door de supermarkten in Duitsland onethisch vindt. Alt is socioloog en ethicus en zet zich al jaren met gedrevenheid in voor gerechtigheid in onze samenleving. Voor hem gaat toewijding aan het geloof……

lees het volledige artikel op Igniswebgazine

lees ook: Bisschop Muskens: Arme mag een brood stelen

beeld:https://igniswebmagazine.nl/