The Passion krijgt vervolg op Hemelvaartsdag

The Passion krijg op donderdag 26 mei een vervolg onder de titel The Passion Hemelvaart. Met het verhaal willen organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart.

De hoofdrollen van het vervolg op de paaseditie van The Passion zijn net als in de eerste variant voor Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Soy Kroon (Jezus), Thomas Cammaert (Petrus), Noortje Herlaar (Maria) en Ruud de Wild (de verteller). The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus, de verteller en Maria Magdalena.

“Het is een langgekoesterde wens om dit verhaal achter Hemelvaart ook te vertellen. Het is een van de minst bekende feestdagen in ons land, maar heeft een bijzondere boodschap”, zegt Peter Kuipers, directievoorzitter bij de KRO-NCRV. “Dit verhaal laat bij uitstek zien, dat er zelfs in de donkerste dagen lichtpuntjes zijn. Daarmee willen we kijkers inspireren en hoop bieden. Waar Pasen troost biedt en verbindend is, is het hemelvaartverhaal activerend met een oproep aan iedereen om op te staan.”

The Passion Hemelvaart is op donderdag 26 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1.

bron kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: gods kalender.nl