Reacties op open brief: “Tyische Poetinpropaganda”

‘Zelden zoiets doms gelezen’, veel kritiek op open brief tegen wapenleveranties Oekraïne

Op de sociale media is kritiek op de open brief die dertig christelijke pacifisten met Pinksteren publiceerden en waarin ze ‘de Europese politiek’ vroeg te stoppen met het leveren van wapens aan Oekraïne.

Het meest uitgesproken in zijn kritiek op de inhoud van de open brief is Stefan Paas, hoogleraar missiologie en interculturele theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, de Theologische Universiteit Kampen en maker van ‘De Ongelooflijke Podcast’: ‘Zelden zoiets doms gelezen. Niet alleen dom, trouwens. Dit is je reinste Poetin-propaganda. Russische beïnvloeding werkt blijkbaar. Waarom Poetin wél Oekraïne heeft ‘overvallen’ heeft hij overigens glashelder gemaakt: Koortsdromen over herstel tsarenrijk.

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

beeld: unsplash, Karollyne Hubert