Heiligdom van Lourdes door brand getroffen

Afgelopen zondagochtend is het beroemde heiligdom van Lourdes door brand getroffen. Het heiligdom is zich juist weer aan het herstellen na de sluiting vanwege de pandemie. Sinds februari was het weer geopend. Drie recent gebouwde kapellen waar kaarsen konden worden ontstoken zijn door de brand verwoest. De schade wordt geschat op 1,5 miljoen euro. Waarschijnlijk zal het herstel aan het einde van dit jaar beginnen. Intussen blijven de vier overgebleven kapellen open voor het publiek, maar onder verscherpt toezicht.

De getroffen kapellen bevinden zich op de rechteroever van de Gave de Pau tegenover het beroemde bad der genezing en zijn ontworpen als een plek waar pelgrims kaarsen konden aansteken en bidden. “Een grote kaars, misschien versierd met een papier, vloog waarschijnlijk in brand vanwege de wind en ontstak het houten frame, er zijn geen tekenen van een andere oorzaak”, zegt de woordvoerder.

Het heiligdom, dat na de coronasluiting nog steeds minder pelgrims ontvangt dan ervoor zet het online donatiesysteem voort dat het tijdens de lockdown heeft opgezet om de daling van de opkomst te compenseren. Virtuele pelgrims hoeven alleen maar een formulier in te vullen en een betaling te doen op de lourdeswebsite, om aan te geven dat ze een kaars in hun naam willen laten branden of een roos voor het beeld van Onze-Lieve-Vrouw in de beroemde grot willen plaatsen op het feest van de Onbevlekte Ontvangenis. Klik hier voor donatie of om een kaars op te steken.

Ook dit Mariabeeld bleef niet ongeschonden

Lees meer:

bron en beeld: heiligdom Lourdes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *