Pater Frans van der Lugt geraakt door de Heilige Geest

Boekbespreking

Op 7 april 2014 wordt pater Frans van der Lugt sj doodgeschoten in zijn klooster in Homs. Hij woont dan al veertig jaar van zijn leven in Syrië. Voor veel mensen betekent abouna (‘vader’) Frans, zoals hij door veel Syriërs
wordt genoemd, veel, tot op de dag van vandaag.

“Laten we voortgaan (Ila al-Amam), niet stoppen!” was het levensmotto van pater Frans. Dit boek stelt ons in staat de persoonlijkheid van pater Frans beter te leren kennen en zijn betrokkenheid en gedachten op het spoor te komen die altijd gedreven worden door spiritualiteit, psychologie en het gevoel voor de alledaagse werkelijkheid.
Het boek bevat teksten van pater Frans over zijn eigen spirituele ervaringen en reflecties van zijn hand op verschillende bijbelteksten.
Het boekje is geschreven door Michel Francis die negen jaar bij de Jezuïeten studeerde. Hij wil het werk van pater Frans voortzetten.

De jongste nicht van pater Frans, Anne Claire van der Lugt (1982), herkent zich in het gedachtegoed van haar oom en wil dat levend houden.Daarom organiseerde zij in het voorjaar van 2022 de pelgrimstocht Walk for
Homs van Amsterdam naar ’s-Hertogenbosch. De route is in dit boek afgedrukt als aansporing om onderweg in het voetspoor van pater Frans te lopen.
De pelgrimstocht had tot doel geld in te zamelen voor jongeren in Syrië en zo daadwerkelijk de missie van haar oom voort te zetten. “Een flinke wandeling verruimt je geest”, aldus pater Frans.

Pater Frans van der Lugt geraakt door de Heilige Geest
.
Spirituele ervaring en overdenkingen bij de bijbel, door Michel
Francis.
Vertaling: Jan Peters sj en Anne Clair van der Lugt.
Uitgeverij Adveniat. Prijs: € 14,99. ISBN: 9789493279025 |
Meer over de Walk for Homs: www.walkforhoms.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *