‘Het zal mij een zorg zijn dat de kerk na corona minder vol zit’

uitspraak vertrekkende theoloog des vaderlands

Dat sommige kerken na corona nog maar de helft van het aantal bezoekers hebben als ervoor? De scheidend ‘Theoloog des Vaderlands’ haalt er zijn schouders over op. ‘Ik zit daar niet zo mee. Een kleine kerk is niet erg.’

Door Aldwin Geluk in het Nederlands Dagblad

Voordat hij afscheid neemt als Theoloog des Vaderlands, gooit Thomas Quartier nog even een steen in de vijver van kerkelijk Nederland. ‘Het christendom is begonnen met kleine kiemcellen en misschien moeten we daar wel naar terug’, zegt hij deze week in de podcast Dick en Daniel geloven het Wel.

Die opvatting brengt Quartier ertoe – letterlijk – zijn schouders op te halen over het feit dat veel gelovigen niet zijn teruggekeerd, nadat de kerken tijdens de coronacrisis maandenlang de deuren moesten sluiten. ‘Dat is misschien de monnik in mij: ik zit daar niet zo mee’, zegt hij. ‘Klein is niet erg. Ik zal je zelfs zeggen: het zal mij een zorg zijn.’

lees het volledige artikel in het ND

beluister de podcast

beeld: KBP/PCOB

https://www.kbo-pcob.nl/wp-content/uploads/2022/05/Thomas1-1024×828.png

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *