Paus Franciscus arriveert in de Democratische Republiek Congo

Paus Franciscus arriveert in de Democratische Republiek Congo en begint aan zijn 40e apostolische reis naar het buitenland en zijn vijfde reis naar Afrika.

Door Deborah Castellano Lubov 

Paus Franciscus is aangekomen in Kinshasa, waar hij aan zijn apostolische reis naar de Democratische Republiek Congo begint. Het vliegtuig landde om 14.33 uur lokale tijd op de internationale luchthaven “Ndjili” in Kinshasa, de hoofdstad van de DRC. De pauselijke vlucht van ITA-Airways was dinsdagochtend om 08.29 uur lokale tijd vertrokken van de internationale luchthaven Fiumicino in Rome en had de paus en meer dan 70 journalisten aan boord. 

De Heilige Vader zal het land voor het eerst bezoeken van 31 januari tot 3 februari, in de voetsporen van paus Johannes Paulus II, die het land in 1980 en 1985 bezocht. 

Vijfde bezoek aan het Afrikaanse continent

Het bezoek van paus Franciscus aan de Afrikaanse landen Zuid-Soedan en de Democratische Republiek Congo (DRC) markeert zijn 40e apostolische reis naar het buitenland en de vijfde naar Afrika.

In Kinshasa werd de paus ontvangen met een welkomstceremonie.

01/12/2022

Paus reist begin 2023 naar DRC en Zuid-Soedan

De paus brengt vervolgens een beleefdheidsbezoek aan president Felix Tshisekedi en spreekt de autoriteiten van het land, het maatschappelijk middenveld en het diplomatieke corps toe. Aan het einde van deze reis op zondag, het vijfde bezoek van paus Franciscus aan Afrika, zal hij 60 landen hebben bezocht sinds het begin van zijn pontificaat.

In 2015 ging hij naar Kenia, Oeganda en de Centraal-Afrikaanse Republiek en in 2017 naar Egypte. Vervolgens maakte hij in maart 2019 een apostolische reis naar Marokko, en later naar Mozambique, Madagaskar en Mauritius in september 2019.

Vervulling van de wens om de DRC te bezoeken

De paus moest dit bezoek aan de DRC en Zuid-Soedan, oorspronkelijk gepland voor juli 2022, uitstellen wegens hevige kniepijn.
In die dagen stuurde de Heilige Vader de Vaticaanse staatssecretaris, kardinaal Pietro Parolin, namens hem naar beide landen om zijn teleurstelling uit te drukken dat hij niet in staat was om het bezoek te brengen, evenals zijn grote verlangen om zo snel mogelijk naar beide landen te reizen. als mogelijk.

Ongeveer 20% van de katholieken in de wereld woont op het Afrikaanse continent, en dat percentage neemt toe.

De gedetailleerde berichtgeving over deze pausreis naar Afrika kunt u volgen op de site van het Vaticaan, www.vatican.va

bron: Vatican news

beeld: https://www.vaticannews.va

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *