‘De wereld dat ben jij’

Roek Lips over de zin van het leven

Bijna tweehonderd ontmoetingen brachten Roek Lips dichter bij het antwoord op de vraag: wat is de zin van het leven? Nu hij plots geconfronteerd is met acute leukemie, vindt hij nieuw houvast in die gesprekken, gebundeld in zijn nieuwe boek ‘De wereld dat ben jij’. Roek Lips (61) was dicht bij zijn bestemming. Hij leefde een mooie droom, waarin hij naar eigen zeggen topsport bedreef: zes à zeven keer per week stond hij in het theater, gaf hij lezingen en voerde hij gesprekken met interessante denkers over de grote vragen van deze tijd. Hoe vinden we onze weg in een wereld die in crisis en verwarring is?

door Somajeh Ghaeminia in Trouw

De theatervoorstelling Wie kies je om te zijn, gelijknamig aan zijn vorige boek, zou 10 februari in première gaan. Op die avond stond eveneens de presentatie van zijn nieuwste boek gepland: De wereld dat ben jij; Gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd. Daarin zijn interviews gebundeld die Lips had met wetenschappers, kunstenaars, bestuurders en anderen. Een aantal daarvan verschenen in Trouw, in de serie ‘nieuwe leiders’.

Lips, voormalig netmanager bij de NPO, had nog meer plannen. De eerste retraite die hij in een klooster zou begeleiden was aanstaande, een andere droom die op het punt stond uit te komen. Maar aan alle activiteiten kwam abrupt een einde. Want geheel onverwacht blijkt Lips te lijden aan acute leukemie, een agressieve vorm van kanker.

Dat verlies onaangekondigd hard kan toeslaan, heeft Lips eerder indringend ervaren.

Lees het volledige artikel in het Dagblad Trouw

Nieuwe Leiders

De videoportretten van een aantal van de gesprekken van Roek Lips staan op nieuweleiders.nl, of bekijk op de website van Trouw de filmpjes bij de artikelen.

Beeld: wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *