‘Geroepen om te dienen’

De preek van aartsbisschop Justin Welby tijdens de kroning

 ‘Jezus riep een koninkrijk uit waarin dit de onveranderlijke regel is: met het privilege van macht komt de plicht om te dienen.’ Hieronder de tekst van de preek van aartsbisschop Justin Welby bij de kroning van Charles III.

Wim Houtman in het Nederlands Dagblad

We zijn hier om een koning te kronen en we kronen een koning om te dienen. Wat vandaag gegeven wordt, is winst voor iedereen. Want Jezus Christus kondigde een koninkrijk aan waarin de armen en onderdrukten bevrijd worden van de ketenen van onrecht. De blinden zien. De verslagenen en gebrokenen van hart worden geheeld.
Dat koninkrijk stelt de doelen voor alle rechtvaardige overheden, voor alle gezag. En het koninkrijk geeft ook de middelen aan voor alle overheden en gezag. Want Jezus grijpt de macht niet en maakt geen aanspraak op status.

De koning der koningen, Jezus Christus, werd gezalfd niet om gediend te worden, maar om te dienen. Hij schept de onveranderlijke wet van goed gezag: met het privilege van macht komt de plicht om te dienen.

Lees de volledige tekst van de preek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *