Raad van Kardinalen bespreekt actuele thema’s

Paus Franciscus hield een tweedaagse bijeenkomst met de Raad van Kardinalen om na te denken over de diocesane implementatie van ‘Praedicate evangelium’, de komende Algemene Vergadering van de Synode, maatregelen om minderjarigen te beschermen en de aanhoudende oorlog in Oekraïne.

Door Devin Watkins

Tijdens een vergadering op 26 en 27 juni kwam de Raad van Kardinalen, met de paus bijeen om te beraadslagen over verschillende actuele thema’s. Aan de bijeenkomst namen alle kardinalen deel die lid zijn van de Raad, betrokken waren, samen met de secretaris van de Raad, bisschop Marco Mellino.

Volgens een bericht van de Persdienst van de Heilige Stoel, gaf kardinaal Gianfranco Ghirlanda een inleiding over de toepassing van de Apostolische Constitutie Praedicate evangelium in de diocesane curie. Dit alles heeft tot doel de gang van zaken in ieder bisdom in overeenstemming te brengen met de “geest, principes en criteria” die in de Constitutie zijn vastgelegd.

Synode en bescherming

De Raad van Kardinalen sprak verder over het onderwerp synodaliteit nu de Kerk de aanstaande Algemene Vergadering in oktober nadert. Kardinaal Mario Grech heeft updates gegeven over de vorderingen die de afgelopen maanden zijn gemaakt, ter voorbereiding van de vergadering in oktober.

De Raad besprak vervolgens de bescherming van minderjarigen binnen de Kerk. Kardinaal Seán Patrick O’Malley deelde informatie over de recente plenaire vergadering van de Pauselijke Commissie voor de bescherming van minderjarigen, die in mei plaatsvond.
De Raad werd op de hoogte gebracht van de inspanningen van de Commissie om de regelgeving en praktijken in alle bisdommen bij te werken en ervoor te zorgen dat de bescherming in de hele Kerk doeltreffend en in onderlinge samenhang zal zijn

De Raad van Kardinalen besteedde ook tijd aan het aanhoudende conflict in Oekraïne.

De Raad van Kardinalen heeft een volgende zitting gepland voor december van dit jaar.

Bron: Vatican News
Beeld: Vatican News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *