25e Stoutenburglezing

Op zondag 1 oktober a.s. om 14:30 uur zal in de Fonteinkerk in Amersfoort de 25e Stoutennurglezing worden gehouden.

Sinds de eerste Stoutenburglezing is het leven op Aarde almaar sterker bedreigd. De noodzaak voor actie voor bescherming van de leefomgeving van ons en onze (klein-)kinderen neemt almaar toe. Onze regering laat het afweten. Nog steeds gaan er jaarlijks miljarden aan overheidssubsidies naar schadelijke fossiele energie. Deze zomer hebben Grootouders voor het Klimaat hiervoor nog de (nood)klokken geluid van de Lange Jan in Amersfoort. En ondanks alle goedbedoelde en positieve acties van individuele mensen, organisaties en bedrijven is het niet genoeg. De verslechtering van de leefomstandigheden op Aarde gaat extreem snel. Een andere manier van denken en actievoeren is dringend nodig.

De inleider

Dit is de laatste Stoutenburglezing die wij in Amersfoort organiseren.
Vanaf volgend jaar zal De Huijberg in Huijbergen deze lezing organiseren.
We zijn daar blij mee. De Stoutenburglezing, ooit gestart vanuit het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg, krijgt zo weer een basis vanuit een communiteit die nauw verbonden is met de waarden van Stoutenburg. Wat zou het mooi zijn als ook jij de weg naar de Huijberg weten te vinden!

Hopelijk tot 1 oktober, hartelijke groeten van

Sjef Staps en Kees van Wegen

lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *