Klimaatbijbel van de Evangelische kerkendagen van Neurenberg nu online beschikbaar

Emotioneel en esthetisch

De “Neurenbergse Klimaatbijbel” die in juni op het Duitse Evangelische Kerkendagen in Neurenberg is gemaakt, is nu online beschikbaar. Ongeveer 500 auteurs van heinde en verre hebben bijgedragen aan het boek.
Dat maakten de verantwoordelijken dinsdag bekend. Er is een “substantieel emotioneel en esthetisch indrukwekkend werk” gemaakt in drie grootformaat volumes.  De klimaatbijbel kan nu als pdf-bestand worden aangevraagd om te downloaden op  www.klimabibel.de . Voor het digitale document zijn de drie boeken na de kerkdag gescand en technisch verwerkt.

zorgen en angsten van de mensen

Volgens de aankondiging weerspiegelt het werk de zorgen en angsten van mensen in het licht van klimaatverandering. Er staan ​​veel inspirerende ideeën en oplossingen in. Een rode draad in de handgeschreven bijdragen is de overtuiging dat de door de mens veroorzaakte klimaatcrisis kan worden overwonnen door solidariteit. De klimaatbijbel is dan ook een “echte aanmoediging”. Ook kondigden de verantwoordelijken aan dat de klimaatbijbel moet worden voortgezet.

Congres van de Duitse Evangelische Kerk

Het Duitse Evangelische Kerkcongres (DEKT) is een belangrijk evenement voor protestantse leken. Het wordt on de twee jaar gehouden in een andere stad. Kerkdiensten, bijbelstudies, discussies, concerten en festivals staan ​​dan op het programma.

De eerste DEKT vond plaats in Hannover in 1949. Sinds 1959 worden de bijeenkomsten meestal om de twee jaar afgewisseld met de katholieke dagen. De juridische entiteit is de “Vereniging ter bevordering van het Duitse evangelische kerkcongres”, gevestigd in Fulda.

Aan de klimaatbijbel hebben ongeveer 500 mensen bijgedragen.

U kunt de Klimaatbijbel compleet downloaden en/of een van de drie boeken binnenhalen. (Alles in het Duits uiteraard, maar vertaalprogramma’s kunnen u helpen.

U kunt hier uw inspiratie opdoen in het verder werken aan de realisatie van de encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus.

bron: domradio.de

beeld: EKD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *