Paus begrijpt de kritiek op het synodethema en verdedigt het nog steeds

“Ik begrijp het heel goed”

Paus Franciscus heeft het thema van de lopende Wereldsynode verdedigd. Hij geeft toe dat “praat over een ‘synode over synodaliteit’ als navelstaren, overdreven technisch en als van weinig belang voor het grote publiek kan overkomen”. Tegelijkertijd benadrukt hij de waarde van de synode. Aldus de paus bij het in ontvangst nemen van de journalistieke prijs “e giornalismo” in de Vaticaan.

Synode volgens Franciscus “iets heel belangrijks voor de Kerk”

Maar de in 2021 bijeengeroepen wereldsynode, waarvoor in oktober een eerste plenairr vergadering in het Vaticaan zal plaatsvinden, is “iets heel belangrijks voor de kerk”.
Volgens Franciscus is de hele Kerk een weg ingeslagen om de boodschap van Jezus te herontdekken: “samen wandelen, samen vragen, samen streven naar gemeenschappelijke onderscheidingen”.
De Kerk wil van synodaliteit een gewoonte maken en een nieuwe manier leren om relaties te beleven, naar elkaar te luisteren en samen naar de Heilige Geest te luisteren.

Paus vraagt ​​journalisten om constructieve synodeverslaggeving

“We willen samenwerken om een ​​kerk te bouwen waar iedereen zich thuis voelt, waar niemand wordt uitgesloten”, vervolgde Franciscus. Er zijn geen katholieken van de eerste, tweede of derde klasse; iedereen is uitgenodigd.
De paus vroeg de aanwezige journalisten om over dit proces te vertellen, zonder gebruik te maken van de logica van slogans en kant-en-klare verhalen.

Prijs voor inzet voor dialoog en vrede

Volgens de initiatiefnemers ontving de paus de ‘e giornalismo’-prijs voor zijn inzet voor dialoog en vrede. De prijs wordt doorgaans toegekend aan Italiaanse mediaprofessionals.wereld synode. (foto)

bron: domradio.de

beeld: https://antennatre.medianordest.it/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *