Werelddag van de Armen (19 november)

Op Werelddag van de Armen op 19 november wil paus Franciscus een mis vieren in de Sint-Pietersbasiliek. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt. Daarna worden mensen in nood uitgenodigd voor een lunch in de audiëntiezaal van het Vaticaan. Traditioneel neemt ook de paus deel aan deze maaltijd. Dit jaar worden de gerechten verzorgd door hotelketen Hilton. Sinds 2016 organiseert het Vaticaan campagnes en aanvullende hulpaanbiedingen rond de door de paus uitgeroepen Werelddag.

Aanbod van gratis medische zorg uitgebreid

Volgende week wordt het aanbod van gratis medische zorg op het Sint-Pietersplein flink uitgebreid. Ongeveer 50 artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers bieden uitgebreide behandelingen aan mensen in nood.

Denk hierbij aan algemene en specialistische medische onderzoeken, maar ook aan bloedonderzoek, vaccinaties, aanbiedingen voor medicijnen en therapieën. De Vaticaanse Sociale Autoriteit organiseert de acties, financieel ondersteund door donaties. Werelddag van de armen

De Katholieke Werelddag van de Armen wordt half november gevierd, twee weken vóór de eerste advent. Paus Franciscus introduceerde het aan het einde van het Heilig Jaar van Barmhartigheid in 2016.

Het werd voor het eerst wereldwijd gevierd op 19 november 2017. Dat jaar viel het samen met de naamdag van St. Elisabeth van Thüringen, een patrones van de armen. Volgens Franciscus is de herdenkingsdag bedoeld om meer aandacht te vestigen op de problematiek van de armoede als “hartaangelegenheid van het Evangelie” en om bij te dragen aan een vernieuwing van het geloof in de kerkelijke gemeenschappen.

bron: domradio/vatican media

beeld: shutterstock  © David Tadevosian 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *