Eerste katholiek op leerstoel christelijke filosofie Erasmusuniversiteit

Dominicaan Richard Steenvoorde wordt professor op de Erasmus Universiteit Rotterdam namens Stichting voor Christelijke Filosofie. Een katholieke pater die het gereformeerde gedachtegoed uitdraagt? ‘We kunnen ons de luxe niet meer permitteren om allemaal op ons eigen eilandje te blijven zitten.

Teunis Brand, directeur van de Stichting voor Christelijke Filosofie, is voor het gesprek met de krant naar het klooster van pater dominicaan Richard Steenvoorde gekomen. Het klooster ligt tussen de eeuwige bouwputten van centrum-Rotterdam, vlak bij het standbeeld van Erasmus. 
Steenvoorde is een van de pastores van de internationale studentenparochie en verdedigde onlangs zijn proefschrift over ‘het religieuze leven als politiek experiment’. Professor worden is voor hem een verrassende ontwikkeling. 

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

beeld: kokboekencentrum.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *