Oppositiegroep van kardinalen en bisschoppen hield geheime bijeenkomst (update)

Het luxueuze Mozerthotel in Praag|

Kardinaal Eijk maakt deel uit van Amerikaanse conservatieve lobby   |

“La Croix” heeft vernomen dat zo’n twintig katholieke bisschoppen, waaronder negen kardinalen, de septemberconferentie in de Tsjechische hoofdstad hebben bijgewoond, georganiseerd door een conservatieve Amerikaanse denktank

Door Loup Besmond de Senneville voor La Croix International |

De geheime bijeenkomst in de Tsjechische hoofdstad kwam omdat er een groeiend gevoel bestaat dat de Kerk het ‘einde van het bewind’ nadert, gezien de leeftijd van paus Franciscus en de toenemende gezondheidsproblemen.

Een vijfsterrenhotel met een panoramisch uitzicht over Praag, inclusief het beroemde Rozmberk-kasteel en de Karelsbrug. Het Mozart Hotel, gelegen in het hart van de stad waar Franz Kafka en Rainer Maria Rilke werden geboren, is een van die plekken in de Tsjechische hoofdstad waar je alleen maar van kunt dromen. Maar het onderwerp voor een paar dagen eind september was niet literatuur.

In een van de lounges van het hotel concentreerden zo’n twintig katholieke bisschoppen zich op een heel ander onderwerp: ” Genderideologie , wetenschap en de aard van goddelijke openbaring.” De deelnemers aan de bijeenkomst van 26 tot 28 september waren niet zomaar prelaten. La Croix heeft vernomen dat er onder de 21 katholieke functionarissen negen kardinalen waren, voornamelijk uit Azië.

Onder hen waren de kardinalen Virgilio Do Carmo da Silva (Timor-Leste), Oswald Gracias (India), William Goh (Singapore) en Patrick D’Rozario (Bangladesh). Onder de Europese kardinalen bevonden zich Willem Eijk (Nederland), Angelo Bagnasco (Italië) en Dominik Duka (Tsjechië). Ook een aantal Afrikaanse en Amerikaanse prelaten voegden zich bij hen, waaronder aartsbisschop Salvatore Cordileone (San Francisco, VS).

De “vorsten van de Kerk” kennen elkaar niet echt…

Read more at: https://international.la-croix.com/news/religion/cardinals-meet-secretly-in-prague-to-discuss-gender-ideology/19144

Lees ook een bijdrage in het ND over dit thema

beeld: https://www.themozart.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *