Multimediastation DOMRADIO.DE versterkt

Het aartsbisdom Keulen versterkt het multimediastation DOMRADIO.DE. Met het oog op de toenemende sociale polarisatie en de snelle ontwikkelingen in de mediasector moet de katholieke journalistiek in het aartsbisdom verder worden ontwikkeld.

DOMRADIO.DE is al bijna 25 jaar een sterke katholieke en sociale stem in het Duitse medialandschap. Het hoofd van het aartsbisdom Keulen, Frank Hüppelshäuser, heeft vandaag de fulltime medewerkers van DOMRADIO.DE geïnformeerd over geplande structurele veranderingen. Het doel van het aartsbisdom Keulen is om de toekomst van het multimediastation op middellange en lange termijn veilig te stellen.

In de lucht / © Tommy Millhome (DR)
In de lucht/ © Tommy Millhome ( DR )

“Wij willen DOMRADIO.DE toekomstbestendig maken en verder versterken!”, zegt Hüppelshäuser. Tegelijkertijd moeten nieuwe kanalen en formats worden ontwikkeld. Hiertoe wordt ook een optimalisatie van de ondersteunende structuur en governance overwogen. Uiteraard zal dit vooraf worden afgestemd met de relevante commissies. 

Geen herschikking van de inhoud

Het is niet de bedoeling om de inhoud van de succesvolle media-operatie die eigendom is van de kerk, opnieuw op één lijn te brengen. “We willen het duidelijke journalistieke profiel van DOMRADIO.DE behouden en uitbreiden!”, zei het hoofd van de administratie in antwoord op vragen van medewerkers.

DOMRADIO.DE rapporteert met meer dan 60 vaste en freelance medewerkers in multimedia over christelijke, ethische en sociale kwesties uit Duitsland en de wereld.

DOMRADIO.DE

DOMRADIO.DE is de multimediale, katholieke omroeporganisatie die wordt gesponsord door Bildungswerk eV van het aartsbisdom Keulen. DOMRADIO.DE rapporteert over christelijke, ethische en sociale kwesties in multimedia.
In ons radioprogramma richten wij ons op informatie, inspiratie en entertainment: Wij bieden dagelijks een begeleidend programma met informatie uit kerk en wereld, politiek en samenleving.
Op het nieuwsportaal DOMRADIO.DE vindt u een breed scala aan actueel nieuws, interviews en reportages. DOMRADIO.DE zendt de dienst vanuit de Dom van Keulen elke dag live uit op web-tv.

DOMRADIO.DE op de Katholieke Dag (DR)
DOMRADIO.DE op de Katholieke Dag/ ( DR )

LEES VERDER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *