De Raad van Kardinalen bijeen

15 april markeert de start van de aprilwerksessie van de C9 – Raad van Kardinalen, in aanwezigheid van paus Franciscus.

Door Vatican News

Vergaderingen van februari

De vorige sessie vond plaats van 5 tot 7 februari 2024 en er waren drie vrouwen bij betrokken die een bijdrage leverden over het onderwerp van de rol van vrouwen in de Kerk.
De bijeenkomsten van de kardinalen in februari met de paus en de secretaris van het Concilie concentreerden zich ook op de synodale processen die in de Kerk gaande zijn en op het thema evangelisatie, met bijdragen van kardinaal Luis Antonio Tagle en aartsbisschop Rino Fisichella, pro-prefecten van het dicasterie. voor Evangelisatie.

De “nieuwe” C9

Na de vernieuwing van de Raad van Kardinalen door de paus op 7 maart 2023, bestaat de Raad uit de kardinalen Pietro Parolin, staatssecretaris; Fernando Vérgez Alzaga, voorzitter van de Pauselijke Commissie voor Vaticaanstad en het gouvernement van Vaticaanstad; Fridolin Ambongo Besungu, aartsbisschop van Kinshasa; Oswald Gracias, aartsbisschop van Bombay; Seán Patrick O’Malley, aartsbisschop van Boston; Juan José Omella Omella, aartsbisschop van Barcelona; Gérald Lacroix, aartsbisschop van Quebec; Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg; Sérgio da Rocha, aartsbisschop van São Salvador da Bahia. De secretaris is monseigneur Marco Mellino, titulair bisschop van Cresima. Op 24 april vorig jaar vond de eerste bijeenkomst van de nieuwe C9 plaats.

Oprichting van de Raad van Kardinalen

Paus Franciscus richtte op 28 september 2013 het Concilie op om hem te helpen bij het bestuur van de universele Kerk en om een ​​project voor de herziening van de Romeinse Curie te bestuderen. Deze taak resulteerde in de nieuwe Apostolische Constitutie Praedicate Evangelium , gepubliceerd op 19 maart 2022. De eerste bijeenkomst van de C9 vond plaats op 1 oktober 2013.

bron: Vatican News
Beeld: Vatican Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *