Afscheid en welkom algemeen secretaris bij de Raad van Kerken

DOOR TEUN-JAN TABAK

De nieuw aangetreden algemeen secretaris van de Raad van Kerken, ds. Coen Wessel, gaf tijdens de Oecumenelezing in Utrecht zijn eerste indrukken van de Raad. Hij noemde deze Raad kostbaar en kwetsbaar, er is veel vertrouwen, maar ook een voortdurende zoektocht om de goede woorden te spreken. De nieuwe algemeen secretaris werd welkom geheten tijdens de Oecumenelezing op 12 april in de Utrechtse Geertekerk.

Wessel is de zesde theoloog die invulling mag geven aan de functie van algemeen secretaris. Hij staat in de voetsporen van dr. Herman Fiolet (1968-1985, RKK), ds. Wim van der Zee (1985-1995, NHK), ds. Ineke Bakker (1995-2007, aanvankelijk GKN later PKN), ds. Klaas van der Kamp (2008-2018, PKN) en ds. Christien Crouwel (2019-2024, PKN).

Lees het volledige artikel op de site van de RvK

beeld: https://www.raadvankerken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *