Bisschop van Limburg nieuwe voorzitter Duitse Bisschoppenconferentie

De 58-jarige bisschop Georg Bätzing van Limburg an der Lahn volgt kardinaal Reinhard Marx op als voorzitter van de Duitse Bisschoppenconferentie.

De Duitse bisschoppen hebben vandaag bisschop Georg Bätzing van Limburg an der Lahn (in de deelstaat Hessen) voor een periode van zes jaar verkozen tot nieuwe voorzitter van de Duitse Bisschoppenconferentie (DBK). Hij volgt kardinaal Reinhard Marx op die onlangs te kennen had gegeven dat hij zich niet verkiesbaar stelde voor een tweede mandaat. Bätzing is sinds september 2016 bisschop van Limburg an der Lahn, een bisdom met ongeveer 608.000 katholieken. Binnen de DBK was hij onder meer verantwoordelijk voor de interreligieuze dialoog. Hij wordt beschouwd als hervormingsgezind en een man van dialoog.

Georg Bätzing werd geboren in 1961 geboren in Kirchen (Sieg), een kuuroord in de deelstaat Rijnland-Palts. Hij studeerde aan de Universiteit van Trier en die van Freiburg en werd in 1987 tot priester gewijd in Trier. Van 1996 tot 2010 was hij verantwoordelijke voor de priesteropleiding aan het diocesane seminarie van het bisdom Trier. Vanaf 2007 kreeg hij de leiding van de Heilig-Rockbedevaart in Trier. In november 2012 werd hij vicaris-generaal van het bisdom Trier. Paus Franciscus benoemde hem op 1 juli 2016 tot bisschop van Limburg en opvolger van Franz-Peter Tebartz-van Elst, die in 2014 ontslag had moeten nemen wegens verdenking van financiële malversaties.

meer lezen

commentaar van de nieuwe voorzitter zelf

Bron en foto: Bisdom Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *